vrijdag 2 maart 2018

1KA - ZIEK ZIJN

Hallo allemaal!

De voorbije week leerden wij over ziek zijn. Klaspop Jules had zijn beer meebracht en die was erg ziek. Zo kon Jules aan de kleuters laten zien wat een 'echte' dokter allemaal heeft en wat hij zoal moet doen om iemand beter te maken. 

Op woensdag was onze Jules zelf ziek geworden. Hij had koorts, hoestte en had verschillende rode bolletjes op zijn lichaam. Samen met Jules gingen wij op uitstap naar de apotheek. Daar kochten wij voor Jules een siroop en kregen wij zelf vitaminepilletjes. Daarnaast dronken wij op woensdag ook chocomelk voor 'Rondpunt'. Bedankt voor de vele euro's!

De volgende dagen gaven wij Jules zijn siroop en lieten wij hem veel rusten zodat hij snel beter werd. Als afsluiting van het thema speelden wij op vrijdag ook poppenkast rond 'Jules is ziek'.

Als laatste was het deze week ook verkeersweek. Aya was ziek en samen moeten wij met de hele kleuterschool opdrachten uitvoeren om Aya beter te maken. Zo moesten wij een Aya schilderen, een verkeerslicht knutselen, een filmpje van Aya bekijken, ... Het gezamenlijk afsluitingsmoment volgt volgende week nog! 

Veel beterschap aan de zieke kleuters en tot maandag!

Veel kijkplezier! 
Meester Thomas & 1KA



Jules is ziek:






Op naar de apotheek:












Belevingen in de klas:






























Chocomelk drinken voor 'Rondpunt':



Gezamenlijke poppenspel - Jules is ziek:









Verkeersweek:













Geen opmerkingen: