vrijdag 6 maart 2015

De Bakker

Broden, pistolets, sandwiches, taarten en nog zoveel lekkere dingen, worden gemaakt door de bakker, dat willen we zelf ook wel eens proberen. 

We starten met een bezoekje aan het bakkerswinkeltje van Coloma Plus (middelbaar). We kiezen wat we zullen kopen, Mmm zoveel lekkers. We nemen bruin, wit en rozijnenbrood, deze gaan in de snijmachine, nu hebben we allemaal sneetjes. Nog enkele sandwiches. Alles betalen, inpakken en met een volle zak terug naar de klas. In de klas mogen we van alles een beetje proeven. 


















Een hele week lang gaan we zelf aan de slag met deeg, zoutdeeg. Hier kunnen we zelf taartjes, broodjes, koekjes,... mee maken. Elke dag valt er wel iets nieuws te ontdekken: deegrollen, koekjesvormen, cupcake vormpjes,...






We maken een boodschappentas. Langs de ene kant tekenen we een bakker. Langs de andere kant kleven en versieren we een taartje. 










We mengen en kneden ons eigen brood, na lang, heel lang rijzen zetten we het samen in de oven. 












We maken placemats, versieren cupcakes en spelen bakker in de poppenhoek.























Onze bakkersweek sluiten we af met een lekker ontbijt. Hier kunnen we proeven van ons bruin en witbrood, van de koekjes en croissants van 1Ka en chocoladebroodjes en appelflappen van 1Kc.
Eerst bekijken we nog een leuk filmpje van Dribbel.









































































Onze buikjes waren goed gevuld, al dit lekkers viel goed in de smaak bij onze vriendjes. 

Geen opmerkingen: